Intrebari frecvente /

NTREBARE :

Ce trebuie să cuprindă un proces-verbal de constatare a contravenţiei?

RĂSPUNS :

Procesul-verbal de constatare a contravenţiei cuprinde n mod obligatoriu : data şi locul unde este ncheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului n care a fost svrşit, precum şi artarea tuturor mprejurrilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţioneaz contravenţia; indicarea societţii de asigurri, n situaţia n care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitrii n termen de 48 de ore a jumtate din minimul amenzii prevzute de actul normativ, dac acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac şi organul la care se depune plngerea. (art.16 din Ordonanţa nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare).

NTREBARE :

Cum se procedează n cazul blocării intrării/ieşirii n/din proprietate?

RĂSPUNS :

Conform Hotărrii Consiliului Local nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti, precum şi constatarea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii, „blocarea cu vehicule a accesului sau ieşirii din parcare sau din proprietăţi, indiferent de titularul dreptului de proprietate" constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă ntre 500 şi 1500 lei (pentru persoane fizice) şi, respectiv ntre 1000 şi 2500 lei (pentru persoane juridice).

n situaţia n care vă este blocat accesul pe proprietate, vă recomandăm să contactaţi telefonic Dispeceratul Poliţiei Locale Ploieşti, la numerele 0244/954 sau 0244/513255, n vederea deplasării la faţa locului a unui echipaj şi pentru luarea măsurilor care se impun.