Comunicate de presa /

25 Ianuarie 2021

Sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție

În zilele de 23 și 24.01.2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază au desfășurat acțiuni în mai multe stații T.C.E. aflate pe raza municipiului Ploiești, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenție și a interdicțiilor impuse în perioada stării de alertă. Totodată, s-a urmărit păstrarea unui climat de ordine și liniște publică, cu respectarea normelor de conviețuire socială.
Zonele unde s-au desfășurat controalele au fost stațiile T.C.E.: Gara de Sud, Coreco Hale, Spitalul Județean, strada Găgeni - zona depoului de tramvaie, Complex Nord și zona MC Donald's Nord.
În contextul verificărilor, polițiștii locali au legitimat 63 de persoane, fiind aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.500 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție. De asemenea, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.600 lei, pentru fapte de tulburare a liniștii publice, dar și satisfacerea nevoilor fiziologice pe domeniul public.
Activitățile pentru respectarea mențiunilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și a prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, vor continua și în perioada următoare, conform planului de acțiune stabilit la nivel de instituție.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator