Comunicate de presa /

20 Aprilie 2021

Comunicat activitati 12.04-18.04.2021

Acțiuni pentru respectarea măsurilor de prevenire și combatare a efectelor pandemiei
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, în perioada 12 - 18 aprilie 2021, au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică la centrele de vaccinare anti-Covid 19, care funcționează pe străzile Mihai Bravu, Trei Ierarhi, Bulevardul Independenței și Ana Ipătescu. De asemenea, polițiștii locali au acționat în zona Spitalului Municipal Schuller și a Spitalului de Pediatrie, în contextul măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, pentru păstrarea ordinii și liniștii publice.
În contextul prevenirii răspândirii infectării cu coronavirus, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, în colaborare cu cei din cadrul Birourilor de Intervenție Rapidă, au desfășurat o serie de acțiuni în zonele aglomerate ale municipiului, respectiv parcuri, piețe și stații/terminale ale mijloacelor de transport în comun. Totodată, s-a urmărit respectarea normelor de conviețuire socială, în conformitate cu Legea nr. 61/1991. În consecință, au fost legitimate un număr de 144 persoane, dintre care 130 au fost sancționate contravențional, iar restul atenționate verbal. Astfel, polițiștii locali au aplicat un număr de 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2010 privind unele măsuri pentru prevenirea și combatarea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.500 lei, pentru încălcarea ordinii și liniștii publice.

Sancțiuni pentru conducătorii auto indisciplinați
În perioada 12-18 aprilie 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au verificat un
număr de 198 conducători auto, aplicându-se 149 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.925 lei. Acțiunile specifice au avut ca scop depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale referitoare la oprirea și staționarea voluntară a autovehiculelor în locuri nepermise, circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în zonele de restricție reglementate de municipalitate, depistarea conducătorilor de autovehicule ce transportă persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizație eliberată de municipalitate și pentru utilizarea altor terminale, circulația pe alte trasee sau oprirea în alte stații decât cele stabilite la nivelul orașului.

Nereguli depistate în cazul lucrărilor executate pe domeniul public
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal și Protecția Mediului au aplicat, în perioada 12-16 aprilie 2021, un număr de 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 lei - conform H.C.L. nr. 228/2006, H.C.L. nr. 189/2018 și H.C.L. nr. nr. 34/2019.
Polițiștii locali efectuează permanent verificări pe raza municipiului cu privire la respectarea de către firmele autorizate a termenelor de execuție a lucrărilor de investiții, reparații și intervenții executate la rețelele edilitare, semnalizarea corespunzătoare a șantierelor, readucerea terenului la starea inițială prin refacerea covorului asfaltic și eliberarea domeniului public de materialele rezultate din construcții. Totodată, s-au efectuat controale cu privire la identificarea lucrărilor de construire/demolare executate fără autorizație, precum și a construcțiilor provizorii executate pe domeniul public.

Sancțiuni salubritate
Pentru încălcarea regulilor de gospodărire a municipiului, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat în perioada 12-16 aprilie 2021, un număr de 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 lei. Faptele contravenționale astfel sancționate au constat în abandonarea deșeurilor menajere și asimilabile acestora, a resturilor vegetale sau a resturilor provenite din construcții, electronicelor și mobilierului scos din uz pe domeniul public, corecții ale arborilor fără autorizările legale, arderea deșeurilor vegetale sau menajere, în cazul persoanelor fizice. De asemenea, a fost sancționat și operatorul de salubrizare, pentru neridicarea întregii cantități de deșeuri și nemenținerea curățeniei pe platforma gospodărească.

Acțiuni control comercial
În aceeași perioadă de referință, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat 49 de societăți comerciale, dintre care 31 în vederea emiterii avizului pentru programul de funcționare și 18 cu privire la deținerea avizelor și a autorizațiilor de funcționare. S-au monitorizat în vederea îndepărtării comercianților ambulanți neautiorizați, zone precum: Gang Nord, Halele Centrale, Malu Roșu, str. Veronica Micle - Big Sud, Piața Aurora, Piața Mihai Bravu, Bariera Bucov, Bariera București. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8000 lei.


20.04.2021
Biroul Relații cu Publicul, Comunicare și Managementul Calitățiicomunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator