Comunicate de presa /

26 Aprilie 2021

Activități 19-25 aprilie 2021

Serviciul Ordine și Pază
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, în perioada 19 - 25 aprilie 2021, au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică la centrele de vaccinare anti-Covid 19, care funcționează pe străzile Mihai Bravu, Trei Ierarhi, Bulevardul Independenței și Ana Ipătescu. De asemenea, polițiștii locali au acționat în zona Spitalului Municipal Schuller și a Spitalului de Pediatrie, în contextul măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, pentru păstrarea ordinii și liniștii publice.
În contextul prevenirii răspândirii infectării cu coronavirus, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, au desfășurat o serie de acțiuni în zonele aglomerate ale municipiului, respectiv parcuri, piețe și stații/terminale ale mijloacelor de transport în comun. Totodată, s-a urmărit respectarea normelor de conviețuire socială, în conformitate cu Legea nr. 61/1991. În consecință, au fost legitimate un număr de 110 persoane, dintre care 84 au fost sancționate contravențional, iar restul atenționate verbal. Astfel, polițiștii locali au aplicat un număr de 58 sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.750 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combatarea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.850 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind prevenirea și combaterea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Birourile Intervenție Rapidă I și II
Polițiștii locali din cadrul Birourilor Intervenție Rapidă, în perioada 19 - 25 aprilie 2021, au desfășurat o serie de acțiuni pe linia prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19 în stații/terminale ale mijloacelor de transport în comun.
Totodată, polițiștii locali au efectuat serviciul de patrulare și monitorizare în zona centrală, zona Parcului Mihai I al României precum și în cartierul Bereasca, în vederea respectării regulilor de salubrizare, respectiv a depistării căruțelor și vehiculelor trase sau împinse cu mâna care circulă ilegal în Municipiul Ploiești. În consecință, polițiștii locali au aplicat un număr de 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală 4.150 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 61/1991 și a H.C.L. 34/2019.

Serviciul Circulație pe Drumurile Publice
În perioada 19-25 aprilie 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au
verificat un număr de 178 conducători auto, aplicându-se 117 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.925 lei. Acțiunile specifice au avut ca scop depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale referitoare la oprirea și staționarea voluntară a autovehiculelor în locuri nepermise, circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în zonele de restricție reglementate de municipalitate, depistarea conducătorilor de autovehicule ce transportă persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizație eliberată de municipalitate și pentru utilizarea altor terminale, circulația pe alte trasee sau oprirea în alte stații decât cele stabilite la nivelul orașului.

Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj stradal, Protecția mediului
În perioada 19-23 aprilie 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj stradal, Protecția mediului, au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 lei, conform H.C.L. 228/2006 și H.C.L. 34/2019, pentru depozitarea de materiale pe spațiul aparținând fondului locativ public, neînprejmuirea incintei șantierului de contrucții, neîncheiererea contractelor cu operatorul de salubritate pentru evacuarea deșeurilor rezultate din activitatea de reamenejare interioară/exterioară și ocuparea domeniului public cu materiale de construcții.
Polițiștii locali efectuează permanent verificări pe raza municipiului cu privire la respectarea de către firmele autorizate a termenelor de execuție a lucrărilor de investiții, reparații și intervenții executate la rețelele edilitare, semnalizarea corespunzătoare a șantierelor, readucerea terenului la starea inițială prin refacerea covoruluiasfaltic și eliberarea domeniului public de materialele rezultate din construcții. Totodată, s-au efectuat controale cu privire la identificarea lucrărilor de construire/demolare executate fără autorizație, precum și a construcțiilor provizorii executate pe domeniul public.

Biroul Protecția Mediului
Pentru încălcarea regulilor de gospodărire a municipiului, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat în perioada 19-23 aprilie 2021, un număr de 20 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.750 lei. Faptele contravenționale astfel sancționate au constat în abandonarea deșeurilor menajere și asimilabile acestora, a resturilor vegetale sau a resturilor provenite din construcții, electronicelor și mobilierului scos din uz pe domeniul public, arderea deșeurilor vegetale sau menajere pe domeniul public și pentru depozitarea deșeurilor pe platformele gospodărești în afara recipientelor și nemenținerea curățeniei platformei gospodărești sau în jurul recipientelor, în cazul persoanelor fizice. De asemenea, a fost sancționat și operatorul de salubrizare, pentru neridicarea întregii cantități de deșeuri și nemenținerea curățeniei pe platforma gospodărească, pentru nerespectarea graficului de evacuare a deșeurilor menajere și asimilabile acestora.

Serviciul Control Comercial
În aceeași perioadă de referință, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat 37 de societăți comerciale, dintre care 24 în vederea emiterii avizului pentru programul de funcționare și 13 cu privire la deținerea avizelor și a autorizațiilor de funcționare. S-au monitorizat în vederea îndepărtării comercianților ambulanți neautiorizați, zone precum: Gang Nord, Halele Centrale, Malu Roșu, str. Veronica Micle - Big Sud, Piața Aurora, Piața Mihai Bravu, Bariera Bucov, Bariera București. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei, conform H.C.L. 228/2006.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator