Comunicate de presa /

9 August 2021

Activități desfășurate de polițiștii locali în perioada 02-08 august 2021

Amenzi pe șantierele în lucru

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal și Protecția Mediului au desfășurat în perioada 02-06 august 2021, controale tematice privind respectarea prevederilor legale în executarea lucrărilor de construcții, pe șantierele în lucru de pe străzile Târgoviștei, Th. Aman, Caporal Dumitrescu, Lupeni, Râfov, Bărcănești, Carpați, Țintea, Veniamin Costache.
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei pentru ocuparea domeniului public cu materiale fără autorizările legale, pentru neasigurarea degajării deșeurilor din construcții prin a căror manipulare se produce o cantitate de praf care depășeste concentrația admisă și pentru nemenținerea curățeniei și a ordinii în șantiere.
Controalele pe această temă se vor desfășura în continuare, în vederea asigurării respectării prevederilor legale în materie și a unui mediu curat și sigur pentru cetățeni.

Acțiuni pentru respectarea ordinii și liniștii publice în Ploiești

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, în perioada 2 - 8 august 2021, au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică pe raza municipiului, fiind sanționate un număr de 215 persoane care au încălcat normele de conviețuire socială, cu amenzi în valoare totală de 43.460 lei. De asemenea, au fost efectuate deplasări la fața locului în cazul sesizărilor primite de la cetățeni, monitorizându-se și principalele zone cunoscute a fi frecventate de persoanele care apelează la mila publicului, pentru prevenirea și combaterea fenomenului cerșetoriei.
În zilele de week-end, polițiștii locali au desfășurat o serie de acțiuni în zonele aglomerate ale municipiului, respectiv parcuri și locuri de joacă pentru copii, în vederea respectării ordinii și liniștii publice, dar și curățeniei pe domeniul public. În consecință, au fost legitimate un număr de 124 persoane, dintre care 83 au fost sancționate contravențional, iar restul atenționate verbal. Astfel, polițiștii locali au aplicat un număr de 43 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.600 lei - pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 300 lei - pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 25 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.500 lei - pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 34/2019 - referitoare la modificarea și completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare ȋn municipiul Ploieşti și 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.250 lei - pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 228/2006 - privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești.
Prin acțiunile întreprinse, Poliția Locală Ploiești își dorește să creeze un climat de siguranță, ordine și confort pentru ploieșteni.
Vă stăm permanent la dispoziție prin Dispeceratul instituției, la numerele de telefon 0244/954 și 0244/513255, precum și prin intermediul adresei de e-mail: office@polocploiesti.ro.

Transporta fier vechi cu un cărucior pentru cumpărături

În ziua de sâmbătă, 07.08.2021, în jurul orei 20.30, în timp ce efectua serviciul de patrulare, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază a surprins, la intersecția străzilor Bulevardul Republicii și Colinei, o persoană de sex masculin care împingea un căruț metalic pentru cumpărături.
Polițiștii locali au procedat la legitimarea bărbatului, identificat ca fiind numitul D.C.C., de 41 ani, cu domiciliul în municipiul Ploiești. În urma verificărilor a rezultat că acesta sustrăsese căruciorul de la un supermarket situat în zona de nord a municipiului, folosindu-l pentru a transporta fier vechi și obiecte personale.
Individul a fost preluat de lucrătorii Secției nr. 2 de Poliție, în vederea continuării cercetărilor, iar căruțul a fost predat angajaților de la supermarket.

Amenzi protecția mediului

În perioada 2 - 6 august 2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.500 lei pentru depistarea de fapte contravenționale ce au constat atât în abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public, cât și pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare - conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, dar și pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare.
Astfel, din totalul sancțiunilor contravenționale menționate anterior, un număr de 11 amenzi au fost aplicate operatorului serviciului de salubrizare, iar restul de 5 amenzi unor persoane fizice, conform prevederilor H.C.L. nr. 34/2019 - referitoare la modificarea și completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare ȋn municipiul Ploieşti.
Totodată, au fost întreprinse verificări în cazul unui număr de 26 sesizări înregistrate din partea cetățenilor, efectuându-se și 34 de monitorizări pe raza municipiului.

 comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator