Comunicate de presa /

16 August 2021

Sinteză activități desfașurate de polițiștii locali în perioada 09-15 august 2021

Acțiuni ordine publică și intervenție rapidă

Acțiuni de control desfășurate în mijloacele de transport în comun
În perioada 09-13 august 2021, în intervalul orar 18:00-24:00, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat acțiuni de control în mijlocale de transport în comun pe traseele T.C.E. 101 și 102, precum și la terminalele acestora, fiind legitimate 52 de persoane, dintre care 24 au fost atenționate verbal, iar 28 au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 2060 lei pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, ordine și liniște publică, pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru acte de identitate expirate.
De asemenea, în data de 13 august 2021 polițiștii locali au desfășurat la terminalul de microbuze din strada Cameliei (zona McDonald's Nord), o acțiune de control privind respectarea normelor de conviețuire socială și curățenia localității. Astfel, au fost legitimate 14 persoane, dintre care 4 atenționate verbal și 10 sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3800 lei.
În perioada 09-15 august 2021 Serviciul Ordine Publică a acționat în permanență conform atribuțiilor pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 183 procese - verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 37.030 lei și legitimate 432 persoane.
În perioada de referință polițiștii locali din cadrul Birourilor de Intervenție Rapidă au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2400 lei.

Resturi de materiale de construcții transportate cu un vehicul
În data de 15 august 2021, în timpul patrulării pe str. G-ral Ion Dragalina, un echipaj auto s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că la intersecția cu str. Transilvaniei, două persoane transportau cu un căruț resturi din materiale de construcții, cu intenția de a le abandona în zonă (recent salubrizată). Persoanele au fost legitimate, iar deținătorul vehiculului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a vehiculului folosit.

Protecția mediului
Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 42.000 lei de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului în perioada de referință pentru:
- neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare;
- neasigurarea prestării serviciului de salubrizare, conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare;
- nerespectarea graficului de evacuare a deșeurilor menajere;
- depozitarea materialelor de construcții pe domeniul public;
- neîncheierea contractelor pentru prestarea serviciului de salubrizare.

Disciplină în construcții, afișaj stradal
În perioada 09-13 august 2021 au fost aplicate 5 sanctiuni contravenționale în valoare totală de 8200 lei de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal și Protecția Mediului, pentru următoarele nereguli constatate în urma acțiunilor de control desfășurate:
- nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor executate pe domeniul public - str. Ștefan Greceanu, bl. K6, K7 și K8;
- abandonarea de materiale de construcții pe domeniul public - str. Alba Iulia, nr. 114;
- lipirea de afișe publicitare în alte locuri decât cele autorizate - stație T.C.E. - B-dul Republicii - zona Palatului Culturii;
- rezervarea de locuri de parcare pe domeniul public cu dispozitive fără aprobările legale - str. Alba Iulia.

Circulație pe drumurile publice
În perioada 09-15 august 2021, polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră, au verificat conform atribuțiilor legale, un număr de 113 conducători auto, dintre care 76 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 17.910 lei, fiind asigurate totodată și măsuri specifice la 4 accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

Prin acțiunile întreprinse, Poliția Locală Ploiești își dorește să creeze un climat de siguranță, ordine și confort pentru ploieșteni.
Vă stăm permanent la dispoziție prin Dispeceratul instituției, la numerele de telefon 0244/954 și 0244/513255, precum și prin intermediul adresei de e-mail: office@polocploiesti.ro.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator