Comunicate de presa /

30 August 2021

SINTEZĂ ACTIVITĂȚI DESFAȘURATE DE POLIȚIȘTII LOCALI ÎN PERIOADA 23-29 AUGUST 2021

Acțiuni ordine publică
În perioada 23-29 august 2021 polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în permanență conform atribuțiilor specifice, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 145 procese - verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 27.635 lei.
Printre faptele constatate, cele mai multe au vizat încălcarea normelor de conviețuire socială, ordine și liniște publică, în acest sens fiind aplicate 68 de sancțiuni în valoare totală de 5875 lei, precum și depozitarea de deșeuri de orice natură pe domeniul public - 44 sancțiuni în cuantum total de 16.500 lei. Un număr de 12 persoane depistate cu acte de identitate expirate au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 360 lei, iar pentru fumatul în spațiul public au fost sancționate 14 persoane cu amenzi în sumă de 500 lei. Pentru circulația vehiculelor cu tracțiune animală au fost aplicate 4 sancțiunui în valoare totală de 2500 lei, iar pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului de gospodărire a municipiului, 3 amenzi în cuantum de 1900 lei.

Circulație pe drumurile publice
Polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră au verificat în cursul săptămânii precedente, conform atribuțiilor legale, un număr de 108 conducători auto, dintre care 56 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 13.220 lei, fiind asigurate totodată și măsuri specifice la 3 accidente rutiere soldate cu pagube materiale. De asemenea, s-a asigurat fluența circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, C.D.Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au executat marcaje rutiere.

Protecția mediului
25 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 52.000 lei, au fost aplicate de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, în perioada 23-27 august 2021, pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare, neasigurarea prestării serviciului de salubrizare, conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, nerespectarea graficului de evacuare a deșeurilor menajere, abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora pe domeniul public, neîncheierea contractelor pentru prestarea unei activități a serviciului de salubrizare numai cu operatorul din municipiul Ploiesti, schimbarea destinațiilor camerelor de precolectare a deșeurilor menajere din dotarea blocurilor și pentru neefectuarea operațiunilor de dezinfecție și dezinsecție a locuinței.

Verificări asociații de proprietari
Polițiștii locali din cadrul Biroului Evidența Persoanelor au desfășurat în perioada 23-27 august 2021, acțiuni de control la un număr de 36 asociații de proprietari, cu privire la identificarea deținătorilor cărților de imobil, întocmirea și actualizarea acestora, precum și afișarea datelor de contact ale membrilor comitetului executiv. În cazul a 28 de asociații, au fost acordate termene pentru remedierea neregulilor constatate.

Prin acțiunile întreprinse, Poliția Locală Ploiești își dorește să creeze un climat de siguranță, ordine și confort pentru ploieșteni.
Vă stăm permanent la dispoziție prin Dispeceratul instituției, la numerele de telefon 0244/954 și 0244/513255, precum și prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.

 comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator