Comunicate de presa /

6 Septembrie 2021

SINTEZĂ ACTIVITĂȚI DESFAȘURATE DE POLIȚIȘTII LOCALI ÎN PERIOADA 30 AUGUST – 05 SEPTEMBRIE 2021

Acțiuni ordine publică și intervenție rapidă
În perioada 30 august - 05 septembrie 2021 polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în permanență conform atribuțiilor specifice, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 109 procese-verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 23.750 lei și legitimate 360 de persoane.
În aceeași perioadă de referință polițiștii locali din cadrul Biroului de Intervenție Rapidă au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1700 lei pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, ordine și liniște publică, precum și pentru abandonarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public.

          Sustragere de materiale neferoase
Luni, 30 august 2021, în jurul orelor 12:40, în timp ce desfășurau activitatea de patrulare, polițiștii locali au observat pe strada Lupeni, o persoană de sex masculin care se deplasa cu o bicicletă pe care transporta cablu de cupru rezultat din demolări.
Urmare verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul, identificat ca fiind numitul D.B., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Ploiești, a escaladat gardul împrejmuitor și a sustras aproximativ 40 kg cablu de cupru, din incinta fostei Uzine 1 Mai Ploiești.
Persoana în cauză a fost predată polițiștilor din cadrul Secției nr. 4 Ploiești, în vederea continuării cercetărilor.

          Deșeuri rezultate din construcții
Joi, 02 septembrie 2021, în jurul orelor 18:40, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, au fost solicitați prin Dispeceratul instituției să se deplasaze pe str. B.P. Hașdeu, unde o persoană încărca moloz într-o autoutilitară.
Ajunși la fața locului, polițiștii locali au constatat că numitul Z.C.G, încărca deșeuri provenite din construcții în camioneta proprietate personală, la solicitarea numitului E.P.L., care nu a putut face dovada încheierii unui contract cu operatorul de salubritate pentru preluarea deșeurilor, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 lei conform prevederilor H.C.L. nr. 34/2019.

Circulație pe drumurile publice
Polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră au verificat în cursul săptămânii precedente, conform atribuțiilor legale, un număr de 142 conducători auto, dintre care 96 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 24.115 lei, fiind asigurate totodată și măsuri specifice la 4 accidente rutiere, dintre care 2 soldate cu victime și 2 cu pagube materiale. De asemenea, s-a asigurat fluența circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, C.D.Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au executat marcaje rutiere.

Protecția mediului
19 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 42.000 lei, au fost aplicate de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, în perioada 30 august - 03 septembrie 2021, dintre care 14 amenzi în valoare totală de 35.000 au fost aplicate operatorului de salubritate pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare, conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, prescripțiilor, normelor și normativelor în vigoare, pentru nerespectarea graficului de evacuare a deșeurilor menajere și asimilabile acestora, precum și pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice. De asemenea, 5 amenzi în cuantum total de 7000 lei au fost aplicate persoanelor fizice pentru abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public, pentru abandonarea sau depozitarea deșeurilor din construcții, deșeuri rezultate din tăierea vegetației pe domeniul public, precum și în recipientele de colectare deșeuri municipale și pe platformele gospodărești și pentru neîncheierea contractelor pentru prestarea unei activități a serviciului de salubrizare numai cu operatorul căruia Municipiul Ploiești i-a atribuit în gestiune directă sau în gestiune delegată activitatea respectivă.

Disciplină în construcții
4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9000 lei au fost aplicate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal în cursul săptămânii 28 august - 03 septembrie 2021, pentru neasigurarea curățeniei exterioare (pneuri) a autovehiculelor la ieșirea din șantier (str. Târgoviștei nr. 4), pentru ocuparea domeniului public cu bolarzi (strada Făt-Frumos nr. 15), pentru lipirea de afișe publicitare în alte locuri decât cele autorizate (B-dul. Republicii) și pentru nerespectarea condițiilor din avizul de intervenție (str. Târgoviștei nr. 12).

Control comercial
În cursul săptămânii precedente, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1500 lei, pentru nerespectarea regulilor privind desfășurarea activității de comerț, precum și pentru lipsa autorizației de funcționare. Totodată, au fost monitorizate zonele Gang Nord, Centru, Malu Roșu, Sud, Piața Aurora Vest, Piața Mihai Bravu, Bariera Bucov și Bariera București, în vederea îndepărtării comercianților ambulanți neautorizați.

Verificări asociații de proprietari
Polițiștii locali din cadrul Biroului Evidența Persoanelor au desfășurat în perioada 30 august - 03 septembrie 2021, acțiuni de control la un număr de 35 asociații de proprietari, cu privire la identificarea deținătorilor cărților de imobil, întocmirea și actualizarea acestora, precum și afișarea datelor de contact ale membrilor comitetului executiv. În cazul a 16 de asociații, au fost acordate termene pentru remedierea neregulilor constatate.


Prin acțiunile întreprinse, Poliția Locală Ploiești își dorește să creeze un climat de siguranță, ordine și confort pentru ploieșteni.
Vă stăm permanent la dispoziție prin Dispeceratul instituției, la numerele de telefon 0244/954 și 0244/513255, precum și prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.

 comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator