Comunicate de presa /

4 Iulie 2022

Actiuni In Parcuri

Politistii locali din cadrul Birourilor de Ordine Publica si Interventie Rapida a u actionat, in perioada 1-3 Iulie 2022 in incinta zonelor de agrement situate pe raza municipiului, activitati ce au avut ca scop atat prevenirea si combaterea faptelor de incalcarea a normelor de convietuire sociala,a ordinii si linistii publice, cat si asigurarea unui climat de siguranta publica.

In perioada sezonului cald,Politia Locala Ploiesti intensifica activitatile de patrulare in zonele de recreere, actiunile desfasurandu-se in parcurile Mihai Eminescu, Aurora, Caineni, Coral-Kaufland Vest, Regele Mihai I al Romaniei, Aleea Parasutistilor, Malu Rosu, Mihai Viteazul, Andrei Muresanu si parc OZN. 

 In consecinta, politistii locali au legitimat 106 persoane, au sanctionat contraventional 69 dintre acestea si au atentionat verbal 37 de persoane. Amenzile aplicate au fost in valoare totala de 13.370 lei, in conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, H.C.L. nr. 228/2006 privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea municipiului, H.C.L. nr.34/2019 - referitoare la modificarea si completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare in municipiul Ploiesti si Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Faptele contraventionale depistate de politistii locali au constat in consum de seminte si alcool pe domeniul public, abandon deseuri/ambalaje pe domeniul public, scaldat in lacul artificial din incinta Parcului de la Sala Sporturilor Olimpia, acte de identitate expirate si fumat in incinta locurilor de joaca pentru copii.

Prin actiunile intreprinse, Politia Locala Ploiesti isi doreste sa creeze un climat de siguranta,ordine si confort pentru ploiesteni.  

Va stam permanent la dispozitie prin Dispeceratul institutiei, la numerele de telefon 0244/954 si 0244/513255, precum si prin intermediul adresei de e-mail: office@polocploiesti.rocomunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator