Comunicate de presa /

22 Iulie 2022

Trotuar blocat de mașinile unei firme de pompe funebre

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 07.00, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au fost sesizați prin Dispeceratul instituției să se deplaseze pe strada Ioan Rusu Sirianu, unde o autoutilitară blochează accesul pe una dintre proprietăți.
La fața locului, polițiștii locali au constat faptul că reclamația se confirmă, iar mai multe mașini aparținând aceleași firmei de pompe funebre, printre care și cea din sesizare, erau parcate pe trotuar și blocau vederea în intersecția străzilor Ioan Rusu Sirianu, Buna Vestire și Covurlui.
Polițiștii locali au solicitat deplasarea lucrătorilor de la S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L, în vederea ridicării a două dintre autovehicule, precum și a polițiștilor locali din cadrul Biroului Intervenție Rapidă întrucât proprietara firmei menționate anterior, numita M.A., făcea scandal și le adresa expresii jignitoare.
În zonă s-au deplasat și polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Ploiești, care au fost sesizați de către o femeie, prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că are un conflict cu polițiștii locali.
În timp ce lucrătorii S.G.U. Ploiești încercau să monteze macaraua pentru ridicarea autoturismului, persoana de sex feminin s-a urcat pe plafonul mașinii și s-a agățat cu mâinile de brațele utilajului. Pentru a se evita rănirea sau vătămarea corporală a numitei M.A., femeia a fost coborâtă în siguranță de un polițist local, moment în care aceasta a început să devină agitată. Ulterior, femeia a intrat în sediul societății, pentru a prezenta actele autoturismului, de unde nu a mai ieșit decât la apariția unui echipaj SMURD din cadrul ISU Prahova, solicitat de către persoana în cauză, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean.
Totodată, din ușa de acces în sediul firmei, o persoană de sex masculin, identificată în persoana numitului C.I.M, a adresat expresii jignitoare și injurii polițiștilor locali.
În cauză, cei doi scandalagii au fost sancționați contravențional, conform Legii nr. 61/1991
Pentru neregulile constatate, polițiștii locali cu atribuții pe linie rutieră au aplicat 7 sancțiuni contravenționale pentru fapte ce au constat în staționare și oprire neregulamentară și au emis două dispoziții de ridicare autovehicule în zona intersecției menționate anterior.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator